perjantai 17. kesäkuuta 2022

Justin Cronin: Ensimmäinen Siirtokunta

Vampyyrejä! Voi perr.... En yleensä kyllä tykkää vampyyrijutuista ollenkaan, poislukien ehkä alkuperäinen Dracula joka oli lapsena luettuna tosi jännä. Nämä nykyiset puppeli-vampyyrit eivät kyllä säväytä yhtään.

Joten olin aika yllättynyt, että luin tämän kirjan ihan mielelläni. Ehkä osin siksi, että kirjassa vompatit - siis vampyyrit - esitettiin enemmän tieteiskirjallisuuden tyyliin kuin perustarinoissa. Tällä kertaa vampyyrien synnylle annetaan selostus (hiukka löysähkö eikä ihan pelkästään uskottava) eikä valkosipuli tai ristinmerkit pidättele mitään.

Pimeys on pelottavaa.

Kirjan ensimmäisessä osassa käsitellään vampyyrien syntyä ja sitä seuraavaa sotkua. Jälkimmäisessä osassa taas ollaan myöhemmässä ajassa, selviytyneiden ihmisten matkassa. Aivan viime hetkellä vielä vihjataan mahdolliseen jatko-osaan, tai ainakin loppu jää sen makuiseksi.

Kirja ei ole ihan huono. Tarinan kuljetus toimii aika hyvin ja muutamat henkilöhahmot ovat jotakuinkin uskottavia, ei täysi pahvisia. Toiminta on toki aika puuduttavaa ja ihmisten motivaatiot tehdä asioita tavanomaisen käsittämättömät, mutta ainakaan ihan koko tarina ei kasaudu tällaisen paperinohuen hömpötyksen päälle.

Jos tykkäät vampyyreistä ja/tai jännityksestä niin kyllähän tämän parissa jokunen tunti vierähtää. Kolme vompattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti