maanantai 25. helmikuuta 2019

Lee Child: 61 tuntia

Väkivaltainen filosofi Jack Reacher murjoo jälleen kaikkia turpaan! 61 tuntia on ties kuinka mones Jack Reacher -kirja, ja sarjassa ihan keskivertoa. Himpun verran mennään taas tarpeettomasti mässäilyn puolelle väkivallan suhteen, mutta muuten tarinassa on jopa aavistus kiinnostavuutta - ja yllättäen jopa ihan pienen pieni aavistus yhteiskunnallista kritiikkiä, jossain rivien välissä. Ehkä vahingossa.

Tällä kertaa tötöillään lumimyrskyn keskellä pikkukaupungissa. Kuin sattumalta lähistöllä on mystinen armeijan hylkäämä rakennelma, josta kukaan ei tiedä mitään mutta jossa selvästi tapahtuu jotain hämärää. Kuviossa mukana myös kolumbialainen huumeparoni ja prätkäjengi, joten turpaanmättämistä piisaa.

Jack Reacher ratkoo kaikki arvoitukset kuin Sherlock Holmes ikään - ja sen jälkeen katkoo luita, murskaa päitä ja räjäyttää oikeastaan enemmän tai vähemmän ihan kaiken. Tarina rullailee aika ok tahtiin vaikka onkin kokolailla tyhmä, mutta mikäs siinä - vessapaperiksi tai vaikka lentokonetta odotellessa ihan ok huttua.

Kaksi saapasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti