sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Lee Child: Epäilty

Lee Child ja kirjojensa vakiohahmo Jack Reacher ovat taas vauhdissa. Tällä kertaa… juoni on itse asiassa melkein sama kuin aina. Reacher tulee paikalle, ratkaisee jutun ja tappaa tylysti ihmisiä vasemmalta ja oikealta ja jotenkin kummasti se on aina ihan okei. Kosto, nääs, on jees silloin kun hyvis hoitelee pahiksen. Jep jep.

No, tässä tapauksessa kirjassa on jonkun verran dekkarin aineksia. Juonikuviossa on salaisuuksia jotka paljastuvat pienissä paloissa, pikkuhiljaa. On epäiltyjä, syyttömiä uhreja ja tietenkin huimaa päättelykykyä. Niin ja väkivaltaa. Kas, kun metsässä partioivan tomppelin saa ampua ihan vaan korostaakseen omaa pointtiaan, Jep jep.

Tällä kertaa ollaan ajassa ennen Reacherin irtautumista armeijasta; ajassa ennen ensimmäistä varsinaista Jack Reacher tarinaa. Ajatuksena on kai jotenkin taustoittaa ja avata yksinäisen sankarin menneisyyttää, mutta se jää vähän puolitiehen kun herra mösjöön menneisyys on aivan tismalleen tasan tarkkaan samaa kuin myöhemmät vaiheet.

Sinänsä sujuva kirja mutta sisällöltään kyllä aika yhdentekevä, ja hieman paheksun - setämäisesti, tiedättehän - sitä miten "hyvä" tyyppi saa niin vapautuneesti lahdata "pahoja" tyyppejä. En jotenkin vain osaa nähdä sitä hienona tai siistinä meininkinä.

Kaksi nappia otsaan, kiitos ja päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti