perjantai 1. kesäkuuta 2018

Michael Crichton: Aikamatka

Michael Crichton lienee tunnetumpi Jurassic Parkin kirjoittajana, mutta muistaakseni tätäkin kirjaa mukaileva elokuva on joskus tehty. Niin tai näin, Aikamatka on ihan lajityyppiinsä kultaista keskitietä ja Crichtonin tyylin mukaista juttua.

Ilkeä ja ahne suuryhtiö on kehittänyt tavan matkustaa menneisyyteen, ja tietenkin homma menee pieleen. Jokunen matkustaja jää menneeseen, ja heitäpä on sitten lähdettävä sieltä etsimään. Alkaa seikkailu jossa pieni ryhmä historian opiskelijoita ja arkeologeja säntäilee eestaas keskiaikaisen sodan keskellä, ja toimintaa riittää.

Kirja on oikein hyvää kesäluettavaa, jos ja kun ei takerru historiallisiin yksityiskohtiin tai uskottavuuteen. Pääosin kyseessä on seikkailukirja. Jotkin kuvaukset keskiajan menosta ja meiningistä ovat kyllä melko kiinnostavia, mutta itse en osaa ollenkaan arvioida kuinka paikkansapitäviä.

Aikamatkailu sinänsähän on toki aina kiehtova aihe, ja niin se on tälläkin kertaa. Kirjassa ei ilman aikamatkailuun liittyvää jännitystä olisi juuri mitään; eikä siinä nytkään mitään kovin omaperäistä ole. Onpahan kuitenkin ihan menevää ja sujuvaa seikkailua.

Lue pois tai polta saunassa, ihan miten vaan. Kolme mätkäisyä miekalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti