sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Lee Child: Kovemman Kautta

No nyt lähtee. Turpaan vaan ja henki pois. Ja sehän on oikein ja jopa hienoa, kun on oikeamielinen ja hyvien puolella. Eikö vaan?

Taisin ostaa tämän kirjan joskus jollekin lentomatkalle. Erittäin suosittu kirjasarja, näitä on varmaan parikymmentä kirjoitettu ja jokunen leffakin tehty (Tom Cruise pääsankarina, hieman hassua koska hahmo on näissä kirjoissa nimenomaan erittäin isokokoinen mitä herra Cruise ei kyllä varsinaisesti ole).

Kirjassa on pohjimmiltaan kyse mustavalkoisesta oikeuden jakamisesta. Ylikova hyvis pistää ilmiselviä pahiksia pinoon nyrkeillä, aseilla ja million milläkin. Ruhjeita ja ruumiita tulee liukuhihnalta. Pakollinen romanssi - nainen on tietysti "kaunis mutta älykäs" - ja rasittavat määrät pseudofilosofista hölynpölyä, ja soppa on valmis.

Teksti on kuitenkin sujuvaa. Tämä on varmaankin kirjamaailmaan vastine ison budjetin Hollywood toimintaleffoille. Ei mitään erityisen älyllistä, mutta ihan sujuva tapa kuluttaa aikaa muutama tunti. Jotenkin vaan väkivallan ihannointia voisi ehkä olla ihan pikkuisen vähemmän, ei se oikeastaan niin hirveän hienoa kuitenkaan ole.

Totaaliseen tylsistymiseen. Kaksi nyrkkirautaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti