torstai 28. heinäkuuta 2022

Risto Isomäki: Litium 6

Terroristit saavat haltuunsa suuren määrän ydinpolttoainetta ja Litium 6 -nimistä ydinreaktorin jäähdytykseen käytettävää materiaalia. Yhdessä näistä on mahdollista rakentaa kaikkien aikojen suurin ydinpommi, niin suuri, että sillä voi pyyhkäistä kokonaisen mantereen asuinkelvottomaksi.

Alkaa kuumeinen takaa-ajo. Terroristit on löydettävä ja pommi tehtävä vaarattomaksi, ennen kuin sitä kuljettava laiva on liian lähellä pohjois-amerikkaa. Pikkuhiljaa tilanne kuitenkin mutkistuu, ja pian mikään ei olekaan sitä miltä alunperin näytti.

Isomäki pelottelee aika uskottavasti megalomaanisella tuholla. Jep, on kauheaa. Tulimyrsky, radioaktiivinen laskeuma, hiiiiiiirveästi kuolleita. Sellaista se on, sellaisia aseita me ihmiset olemme kehitelleet. Mitäpä näistä yksittäinen ihminen murehtimaan, jos pamahtaa niin paha siinä on kitistä. Täytyy vain... toivoa, ettei? Niin kai.

Kirja on melko menevää kerrontaa, joskin juoni on aika posketon ja henkilöhahmot sitä tavallista pahvia. Ihan hyvää jännitystä, mutta nyt kun kirjoitan tätä pari tuntia lukemisen jälkeen, aika vähän on enää mielessä mitä tuossa nyt oikein tapahtui. 

Kevyttä (heko heko) kesälukemista. Kolme ydinpommia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti