sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Magnus Mills: Aidantekijät

Aidantekijät on Millsin esikoisteos; itse en ole herran teoksista muita lukenut, mutta näyttääpä olevan noita muutaman kirjoittanut. Tämän teoksen perusteella täytynee tutustua, sen verran kivaa luettavaa oli.

Kirja kertoo siis nimensä mukaisesti aidantekijöistä. Skotlantilaisen firman kolme työntekijää - kaksi duunaria ja yksi työnjohtaja, joka toimii myös tarinan kertojana - rakentavat aitoja komennuksella Englannissa. Aluksi kaikki sujuu kuten normaalissa Skotti-pläjäyksessä, kiroillaan ja juodaan kaljaa. Pikkuhiljaa meno kuitenkin kääntyy aika oudoksi - ruumiita tulee, ja niiden kanssa toimitaan... lievästi sanottuna erikoisella tavalla.

Kirja on helppoa luettavaa, todella sujuvaa kerrontaa ja sopivasti rytmitettyä. Ei tainnut montakaan tuntia tämän parissa kulua. Tarina ei kauheasti rönsyile eikä hahmoja ole kovin paljon, joten kärryillä on helppo pysyä. Kerronta myös pysyy tiiviisti kolmen hengen ydinporukassa.

Lopussa aidantekijät saavat toimeksiannon erikoislaatuisen yrittäjän luo, Englantiin, ja viimeiset käänteet ovat kyllä ihan silkkaa sekavuutta. Pakko myöntää, että en oikein ymmärtänyt kirjan loppua - tiedän kyllä mitä siinä tapahtui ja mihin viitattiin, mutta... no, putosin aidalta päälleni ja sen pituinen se.

Suosittelen kaikille hieman kieron ja tumman huumorin ystäville. Neljä aidantolppaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti