tiistai 20. helmikuuta 2018

Dean Koontz: Jään Kahleissa

Jään Kahleissa on Dean Koontzin varhaistuotantoa, uusiksi julkaistuna. Kirja on jonkinlainen kumarrus Alistair MacLeanin suuntaan, melko selkeä vanhanajan seikkailukertomus: on amerikkalaisia ja venäläisiä, sotilaita ja tutkijoita, huikea selviytymistarina ja koko liuta toinen toistaan täpärämpiä pelastumisia.

Kuinka lähelle kuilun reunaa voi moottorikelkka pysähtyä sankari kyydissään? No ainakin niin lähelle, että etusukset ovat reunan ulkopuolella, tietenkin! Ja sen voi tehdä ainakin pari-kolme kertaa yhden kirjan aikana.

Joukko tutkijoita jää vangiksi jäätiköstä irronneelle jäävuorelle, joka on - tietenkin - täynnä räjähteitä jotka on - tietenkin - ajastettu räjähtämään - luonnollisesti - keskiyöllä ja joita ei - tietenkään - voi millään estää räjähtämästä. Joukossa on myös joku, joka tahtoo jollekin toiselle pahaa - kuinkas muutenkaan. Ja lopulta - täydellistä - päivän pelastaa venäläinen sukellusvene!

Morjes.

Tarina on vähän puuduttavaa, eikä kahdeksan hengen ryhmään piiloutuneen murhaajan henkilöllisyyden arvuuttelu jaksa kiinnostaa lainkaan. Loppuratkaisukin on aika selvää jo parin ensimmäisen sivun jälkeen, joten kovin jännittäväksi kirjaa ei voi kuvailla. Uskottavuus on myös... no, eipä sitä kyllä juurikaan ole. Juoni on siis aivan totaalista tuubaa vailla järjen hiventäkään, mutta sinänsä tarina on ihan sujuvaa mäiskintää. Lentokoneessa luettuna meni aivan hyvin pari tuntia aivot tyhjäkäynnillä.

Lue pois jos keittiön pöytä ei keiku. Kaksi jääluolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti