maanantai 2. syyskuuta 2024

Michael Connelly: Aavikon Tähti

Bosch ja Ballard ovat täällä taas. Tällä kertaa pengotaan kylmiä tapauksia, ratkaisematta jääneitä rikoksia - ja ratkaistaan ne tietenkin.

Tarinassa on kaksi erillistä rikosta joita tutkitaan. Näiden kanssa menee välillä sekaisin, mutta kirja on aika hyvin jäsennelty ja lopulta homma kuitenkin toimii. 

Bosch on jo eläkkeelle jäänyt vanha kettu, jolla on oma, lähes suomalaisesta käyvä hiljainen, jääräpäinen tyylinsä. Ballard taas on nuorempi rikostutkija, joka saa ohjattavakseen tiimin, joka erikoistuu näiden selvittämättömien rikosten tutkintaan.

Tiimin muut jäsenet ovat aika merkityksettömiä eikä niihin kovin montaa riviä tekstiä haaskatakaan. Pakollisiin kuvioihin kuuluu niljakas politikointi sekä sisäpiiriin liittyvä petturi. Vähän takaa-ajoa, ja toki lopulta paha saa palkkansa.

Tämä kirja on jotenkin niin peruskamaa, että on todella, todella vaikea keksiä mitään sanottavaa. Sama kirja on kirjoitettu jo ainakin kolme miljoonaa kertaa. Takakannen hehkutus "Loisteliasta rikoskirjallisuutta" on taas jonkun sellaisen heitto, joka ei ole aiemmin lukenut yhtään dekkareita. Tai mitään muutakaan.

Perus. Ok, mutta aika meh, täysin unohdettu kahden päivän sisällä lukemisesta. Kolme jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti