maanantai 29. heinäkuuta 2024

Ben Bova: Kuunnousu

Kuunnousu on melkeinpä liikuttavan, jopa hieman lapsekkaan perinteinen scifi-seikkailu. Ei mitään uutta, ei mitään varinaisesti jännittävää, ei mitään kovin kekseliästä - vain kuussa sekoilua. 

Stavengerin suku omistaa Kuupesän, jonkinlaisen avaruusaseman kuussa. Se ei ole taloudellisesti kovin kannattava, mutta Paul uskoo siitä sellaisen tulevan. Sitten Paul kuolee, ja kaksi jäljelle jäänyttä lasta sekä vaimo alkavat kamppailla vallasta ja Kuupesän tulevaisuudesta.

Toinen lapsista haluaa sulkea kuupesän ja toinen jatkaa sen toimintaa. Äiti häilyy jossain puolivälissä. Toinen lapsista on mielenvikainen murhaaja, toinen kirkasotsainen avaruussankari. Kirjassa tästä erittäin yksinkertaisesta asetelmasta saadaan 550 sivua eestaas poukkoilevaa kevytseikkailua ja kourallinen epäkiinnostavia sivujuonia, sekä ämpärillinen jonninjoutavia henkilöhahmoja. Aivan ylipitkä. Itse asiassa kirjan ensimmäinen osa on vielä melko toimiva, mutta sitten... sitten vaan toistetaan samaa kaavaa.

Sinänsä sujuvasti kerrottua ja tasaisesti etenevää, mutta joskus enemmän ei ole enemmän, vaan pelkästään tylsää. Kaksi pientä ropottia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti