torstai 2. toukokuuta 2019

John Steinbeck: Helmi

Jos oli edellinen Mark Twainin kirja hienoinen pettymys, niin nyt ollaan sitten aivan mahtavan hienon kirjallisuuden äärellä. Helmi on yleisesti tunnustettu yhdeksi Steinbeckin parhaista teoksista, eikä syyttä - kirja on todellinen... no, helmi.

Tässä kirjassa on valtavan hienoa kerrontaa. Tarina sinänsä on aika kevyt, ja jossain määrin jopa perinteinen ja yllätyksetön, mutta osittain tämä johtunee ajan kulumisesta. Saman teeman tarinoita on varmasti kirjoitettu myös tämän teeman innoittamana ties kuinka paljon.

Kirja kertoo pienistä ihmisistä, pienistä tapahtumista ja pienistä päätöksistä. Ja siitä, kuinka kaikki voi muuttua ja kuinka kaikki mikä ensiksi vaikuttaa hienolta, ei ehkä olekaan sitä. Varo mitä toivot, voit saada sen, niin kuin vanha sanonta kuuluu.

Hieno kirja, suosittelen varauksetta kaikille; jos olet kirjallisuuden ystävä olet varmaankin jo lukenut tämän kirjan - mutta lue silti uudestaan. Jos taas et ole tällaisen kirjallisuuden ystävä, lue silti - ehkä sinustakin vielä tulee jotain ;-)

Viisi helmeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti