perjantai 17. elokuuta 2018

Michael Crichton: Suora Lento

Michael Crichton lienee parhaiten tunnettu Jurassic Park elokuvan käsikirjoittajana. Kaveri on kynäillyt muutenkin kovalla profiililla tunnetuksi päätyneitä juttuja, mutta tämä kirja on jotenkin onnistunut jäämään tutkan alapuolelle. Aiheestakin, voisi todeta, sillä opus on varsin yhdentekevä.

Kyseessä on lento-onnettomuuksiin liittyvät salajuonittelut ja niiden selvittely. Kaikenlaisia ongelmia tapahtuu tietylle lentokonemallille, ja suoraselkäinen - kaunis mutta älykäs - nainen ryhtyy selvittämään ongelmien aiheuttajaa. Vastaan hankaavat niin ärsyttävät sensaationnälkäiset toimittajat kuin ilmiselvästi rahanahneet pomot, joille valuutta menee aina ihmishenkien edelle. Hohhoijaa. Onneksi lopussa paha saa palkkansa ja niin päin pois.

Kirjan lukemalla selviää muutamakin asia lentokoneteollisuudesta (solakot!), osa varmaan jopa melko todenperäistäkin tietoa, mutta pääosin kirja on kyllä aikamoista puppua. Käänteet ovat puisevia, henkilöhahmot epäkiinnostavia ja tarina tuhanteen kertaan käytetty. Juttu kuitenkin kulkee ihan mukavasti, kirja on helppo lukea ja nopea unohtaa.

Kolme siipeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti