keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Sylvain Neuvel: Ei Enempää Kuin Ihminen

Hmmm. Innostuin tästä Themis-kirjasarjasta ensimmäisen osan myötä todenteolla. Ensimmäinen osa oli raikkaan erilainen, jäntevä ja hyvin rytmitetty oikea scifi-teos. Toinen osa kantoi vielä tarinaa kohtuullisesti, mutta nyt kyllä lässähtää. Tarina ei vain kertakaikkiaan kanna kolmea kirjaa. Tai sitten kirjailija ei osaa kuljettaa sitä kunnialla maaliin asti.

Koko kolmannen osan ajan tuntuu, kuin ideat olisivat vähissä mutta tyhjää paperia pitäisi vain puoliväkisin saada täytettyä. Tarina ei ole oleellisen tuntuinen kokonaisuuden kannalta; mitään sellaista uutta ei kerrota, mikä vaikuttaisi kokonaisuuteen. Ei varsinaisia yllätyksiä, ei juonenkäänteitä - tarinaa vain kerrotaan, eikä se oikeasti ole kovin kiinnostava, vaan jopa oikeastaan taantuu hieman perinteisen rymistely-scifin puolelle. Ei onneksi kovin paljon, mutta läheltä liippaa.

Ehkä ihan ok luettavaa, varsinkin jos ensimmäinen ja toinen osa tuntuivat hyviltä; ei kuitenkaan välttämätön teos edes tässä sarjassa. Kolme avaruus-örkkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti