maanantai 11. joulukuuta 2017

Ilkka Remes: Isku Ytimeen

Remeksen Isku Ytimeen on... no, taattua Remestä. Tällä kertaa tarina on ehkä tavallistakin poskettomampi ja korkealentoisempi. Joskus Remeksen kirjat pysyvät loppuun asti kutakuinkin uskottavina, mutta nyt ei sellaista vaaraa kyllä ole.

Ryhmä ympäristöaktivisteja kaappaa Ruotsissa ydinjätekuljetuksiin käytettävän laivan ja jouko korkea-arvoisia panttivankeja. Alkaa takaa-ajo Ruotsista Suomeen, ja sitten... no vähän ympäri maailman. Suomi jää suurvaltojen välisen kissanhännänvedon jalkoihin kun kovan toiminnan jenkit ja aina niin tylyiksi kuvatut venäläiset kilvoittelevat palkinnosta.

Kirjan loppupuolella tapahtumat saavat sellaisia kierroksia, ettei perässä meinaa pysyä eloisa Ernestikään. Melkein joka sivulla pilkottelee yllätyskäänne ja uusi "eikö-tämä-vieläkään-lopu" hetki. Kirja kyllä onneksi lopulta päättyy, mutta aika puupäisen epäuskottavasti. No joo, eipähän kyse toki tietokirjallisuudesta olekaan.

Teksti ja tarinan kuljetus sinänsä ovat ihan sujuvia. Henkilöhahmot ovat aika kliseisiä pökkelöitä, ei voi sanoa että kirjan lukemisen jälkeen näiden tonttujen kohtalot jäisivät juurikaan vaivaamaan. Morjesta vaan. Henkilöitä on myös välillä aika paljon, on melkein vaikea pysyä perässä. Sinänsä kaikelle löytyy lopulta looginen (heh heh) selitys ja jokaisella hahmolla on syynsä olla mukana.

Ihan kelpo pläjäys, ei mitään suurta kirjallisuutta mutta kyllähän tälläkin kärpäsiä liiskaa paremman puutteessa. Kolme kranaatinräjähdystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti