keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Philip K. Dick: Oraakkelin Kirja

Jahas. Pää meni taas pyörälle, kiitti Philip. Mutta ei siinä mittää, hiano kirja - ihan kaikista Dickin kirjoista en oo tykännyt, mutta tämä oli kyllä aika hyvä, jotenkin ehjempi kuin jotkut muut ja tarinakin melkein ymmärrettävä.

Paino sanalla melkein.

Leikitellään vaihtoehtoisella todellisuudella, jossa Saksa ja Japani voittivat toisen maailmansodan. USA on tyly paikka alkuperäisväestölle, ja Japanilainen popkulttuuri nostaa hämmentävää päätään - japanilaiset miehittäjät keräilevät vanhaa amerikkalaista krääsää hullun lailla, purukumipakettien kortteja ja jopa pullonkorkkeja. Saksalaiset eivät juurikaan puutu menoon, mutta taustalla on jatkuva pelko Saksan seuraavasta siirrosta.

Kenelläkään ei oikein ole mukavaa. Kansa turvaa Oraakkelin Kirjaan, joka ennustaa tulevaisuutta sopivan itämaisen mystisesti. Paljon isojakin päätöksiä tehdään heittelemällä heiniä pinoon ja tulkitsemalla kuvioita. Lisää sekaannusta aiheuttaa fiktiivinen kirja - scifiä - jossa kuvataan vaihtoehtoista todellisuutta jossa Saksa hävisi sodan. Siis... meidän todellisuuttamme. Niin se Dick taas pyräyttää pyöräytykset ympäri ja saa ihmettelemään kaikkea. Mikä on totta ja mikä ei - no mietipäs sitä.

Hyvin rullaava tarina, loppua kohden himpun sekava toki mutta pitäähän sitä haastetta olla! Neljä väärennettyä halpaa keräilyromuesinettä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti